Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Djuma soundsystem - les djinns ( Roni iron Dust remix)


Ο Roni Iron γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα. Tο μουσικό του ταξίδι ξεκινά 20 χρόνια πριν , όταν το 1992 , επηρεασμένος από τα βινύλια, τους ήχους της synth μουσικής και με πρότυπα τον Richie Hawtin και τον Steve Lawler ,
άρχισε να παίζει μουσική στους ρυθμούς της minimal techno, της house μουσικής και της tech house αφήνοντας το μουσικό του στίγμα του σε διάφορα clubs, συναυλίες και εκδηλώσεις.
Μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες διεθνούς φήμης όπως είναι οι DEEP DISH, Christian Varela, Marco Bailey και Leeroy X-Prodigy αλλά και με καλλιτέχνες της εγχώριας μουσικής σκηνής όπως είναι
Alexandros Christopoulos, ο Cj Jeff, ο James Benitez, ο Ανδριανός Παπαδέας και διάφοροι άλλοι.

Η αγάπη του για την dance μουσική , η ικανότητα του να διαβάζει το πλήθος και να δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα για τους ακροατές του οδήγησαν τα μέσα ενημέρωσης να τον συγκαταλέξουν στη λίστα με τους καλύτερους djs της dance μουσικής στην Ελλάδα.

Το 2011, κυκλοφόρησε το πρώτο του ψηφιακό κομμάτι με τίτλο “Eyes of the Sea’’ . Πρόκειται για έναν τέλειο συνδυασμό lounge και εκφραστικών ήχων εμπνευσμένων από την φουρτουνιασμένη θάλασσα της Σαντορίνης που αντανακλά την τραχύτητα
που ξυπνά η γυναικεία μορφή στην ανδρική ψυχή.
Το Κομμάτι συμπεριλαμβάνεται στην συλλογή ‘’Sunset’’ του Αλέξανδρου Χριστόπουλου , μια από τις πιο επιτυχημένες lounge, latin , jazz και deep house συλλογές (πάνω από 70.000 αντίτυπα, Klik Records).
Το Μάιο του 2012, το ‘’Εyes of the Sea’’ βγαίνει από τα σύνορα και γίνεται γνωστό στη Γερμανία, όπου κυκλοφορεί από την No Border Recordings .

Τον Μάρτιο του 2012, ο Roni Iron εντυπωσιάζει το κοινό ανοίγοντας τη συναυλία των ‘’ Infected Mushroom’’ που έγινε στο entertaining stage της Ιεράς Οδού, στην Αθήνα.
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα μουσικά δρώμενα παγκοσμίως και το μεγαλύτερο dance show της Ελλάδας για το 2012, όπου συγκεντρώνονται περισσότερα από 2000 άτομα.

Τον Μάιο του ίδιου έτους , ο Μatt Darey, ένας από τους πρωτοπόρους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής στο χώρο του ραδιοφώνου, διάσημος για τις βραδινές ραδιοφωνικές του εκπομπές στους ήχους της vocal prog house/trance μουσικής,
συμπεριλαμβάνει στην λίστα του το remix του Άρη Γραμμένου στο κομμάτι του Roni Iron ‘’Eyes of the Sea’’ feat Maya (Nocturnal 353, Guest Ferry Corsten).

Το remix ‘’Dream of you’’ του τραγουδιού ‘’Get Better’’ του Roni Iron περιλαμβάνεται στη νέα συλλογή του Αλεξάνδρου Χριστόπουλου “Suite no 2012” που κυκλοφορεί από τη Sony Music.

Τον Ιούνιο του 2012, κυκλοφορεί το πρώτο του ολοκληρωμένο ψηφιακό δίσκο με τίτλο ‘’IONOS’’ από την εταιρία Deep Art Records. Πρόκειται για ένα πολυσύνθετο album με δυνατές μελωδίες, ένας συνδυασμός της progressive, tech-house, electronica μουσικής με σκοτεινή ατμόσφαιρα και μελωδίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου